Logo-riezult-1
Foto-Riejanne-kleiner

Ik ben geboren op 21 maart 1977 en getogen aan de rand van de Oisterwijkse bossen en vennen. Aan de Zandstraat 14 B te Moergestel, waar nu Riezult Vermogensregie B.V. is gevestigd, is al vroeg in mijn jeugd de kiem gelegd voor dit bedrijf. Opgroeiend in een familiebedrijf zag ik aan de keukentafel een bedrijf dat door mijn opa was gestart door mijn vader en ooms tot volwassenheid worden gebracht. Aan die keukentafel kwamen de adviseurs langs. De vertegenwoordigers, de verzekeringsagenten, de boekhouders, de belastingadviseurs. De keukentafel werd al lang geleden verruild voor een kantoor, maar het zaadje was geplant.

HET GEËFFENDE PAD VERLATEN

Na het VWO voltooide ik eerst een studie commerciële economie met als specialisatie Europese Marketing & Management Communicatie. Deze opleiding vervolgde ik met een internationale carrière in de logistieke dienstverlening. Ik studeerde en werkte in Spanje, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en België. Als analist en later als projectleider bedacht ik logistieke oplossingen, richtte warehouses in, implementeerde ICT systemen en processen, trainde mensen en leidde projecten.
Maar de passie ontbrak.

De mooie auto van de baas ging aan de kant. Het geëffende pad werd verlaten. Tijd om orde op zaken te stellen. Ik pakte de draad op waar ik eerder de verkeerde afslag had genomen. Terug naar de universiteit, een jaar rechten studeren, op zoek naar mijn passie. Die vond ik in het Fiscaal Recht en het Nederlands ondernemings- en familie recht. De perfecte combinatie, het snijvlak van de juridische, fiscale en persoonlijke dimensie. Het plaatje klopte. De passie was gevonden.

BOUWEN AAN ERVARING

Ik ontwikkelde me tot belastingadviseur, estate planner en persoonlijk adviseur. Met als doel om terug aan die keukentafel te praten met die ondernemer, dat familiebedrijf, die DGA of die vermogende particulier. Met die persoon die zelf zijn of haar bedrijf had groot gemaakt. Of daar nog mee bezig was. Niet een financieel directeur van een anoniem bedrijf, maar iemand met dezelfde drive die ik heb en die ik kan herkennen. En zo vanuit mijn eigen passie hem of haar helpen bij zijn of haar passie. Door antwoorden te geven op vraagstukken omtrent vermogensplanning, vermogensoverdracht en vermogensregie. Zodat die persoon zich kan richten op zijn of haar eigen passie.

Ik deed mijn ervaring op diverse fronten op. Op het Fiscaal Instituut van de Universiteit van Tilburg als assistent en later als docent werkcolleges. Als stagair bij Loyens en Loeff. En als belastingadviseur bij het big four kantoor Deloitte waar ik 8 jaar lang ervaring op deed bij Private Client Services en DGA's uit het MKB en vermogende particulieren adviseerde.

EEN DROOM VERWEZENLIJKT

Het is een hele goede en gedegen leerschool en je ziet en participeert aan hele mooie trajecten. Maar een groot bedrijf heeft ook nadelen. Het is log en onpersoonlijk. Er zijn vele lagen en daardoor niet altijd de meest efficiënte processen. Er wordt veel gestuurd op declarabele uren en je kan er zo weinig van jezelf in kwijt. Met name de laatste jaren van economische crisis werd de druk op deze bovenkant van de markt voelbaar. Dit was het moment om hier uit te stappen en mijn eigen passie na te streven. Mijn droom om zelf te ondernemen. Terug te komen aan die keukentafel, maar nu aan de andere kant. Als adviseur van die ondernemer, DGA of particulier uit de regio. En vanuit mijn passie zijn of haar taal te spreken. "Zie hier het Riezult!"

Riejanne van der Zanden